Αρχική » Δραστηριότητες » Επισκέψεις » – ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Β, Γ Δ & ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ 3o ΤΕΑΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

– ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Β, Γ Δ & ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ 3o ΤΕΑΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Οι μαθητές των Β, Γ,  Δ & ΣΤ τάξεων του σχολείου μας είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στο 3o ΤΕΑΣ – Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας στρατού- στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δούνε και να παρατηρήσουν από κοντά τα ελικόπτερα, να ενημερωθούν από τους ίδιους τους χειριστές για τον τρόπο που λειτουργούν, να μάθουν σε ποιες αποστολές χρησιμοποιούνται και να παρακολουθήσουν προσγείωση ελικοπτέρου. Τους δόθηκε επίσης η δυνατότητα να καθίσουν στη θέση του κυβερνήτη ή του συγκυβερνήτη και να παρατηρήσουν το εσωτερικό του ελικοπτέρου.

Ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και είχαμε μια πολύ θερμή υποδοχή από τους υπεύθυνους οι οποίοι με υπομονή έλυσαν και  όλες τις απορίες των παιδιών.

Και μερικές πληροφορίες:

Η Αεροπορία Στρατού (ΑΣ) είναι ένα από τα έξι Όπλα του Ελληνικού Στρατού. Οργανικά ανήκει στη Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού, η οποία υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Η Αεροπορία Στρατού έγινε Όπλο του στρατού το 1996. Αρχικά δε λειτουργούσε ως ανεξάρτητος κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά υπήρχε ως τμήμα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αποστολή της Αεροπορίας Στρατού είναι:

  • η εκτέλεση αποστολών Μάχης,
  • η διεξαγωγή επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς
  • η υποστήριξης Μάχης και Διοικητικής Μέριμνας.
  • Μετακινήσεις υψηλών προσώπων και μετακινήσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
  • Σημαντική είναι και η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις μεταφοράς ασθενών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Σε επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και σε περιπτώσεις όπου πληγείσες από θεομηνίες περιοχές χρειάζονται άμεσης βοήθειας παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια.

Το 3o Tάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (3o ΤΕΑΣ) με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, έχει ελικόπτερα UH-1H Huey και AB-205.

 

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon