Αρχική » Νέα - Δραστηριότητες » – ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧ. ΕΤ. 2023-2024

– ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧ. ΕΤ. 2023-2024

Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε…

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε ο αγιασμός του σχολείου στον προαύλιο χώρο. Παρόντες ήταν ο νέος διευθυντής της σχολικής μονάδας, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Εξέχουσα θέση είχαν οι μαθητές της Α’ τάξης, τους οποίους υποδεχτήκαμε σε κλίμα συγκίνησης, χαράς κι ευδιαθεσίας. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση του αγιασμού πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής τους. Αρχικά, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης «υιοθέτησαν» τα μικρά παιδιά, με απώτερο στόχο την ομαλή προσαρμογή τους στο νέο, «μεγάλο» σχολείο, μέσα από την ανάπτυξη αισθημάτων ασφάλειας, βοήθειας και συντροφιάς.

Εν συνεχεία, οι μικροί μαθητές παρέλαβαν συμβολικά δώρα, όπως χρωματιστά μπαλόνια, ως ένδειξη της λαχτάρας και του ενθουσιασμού για την έλευση στο σχολείο, ζαχαρωτά, ως χαρακτηριστικά της παροδικής ευχαρίστησης που προσφέρουν τα υλικά αγαθά καθώς και το γλαστράκι της χαράς, το φυτό του οποίου είναι γνωστό για την ιδιαιτερότητά του να αναπτύσσεται όχι μόνο με το νερό αλλά και με τη χαρά της γνώσης και της μόρφωσης. Όλοι εμείς ευχόμαστε καλή αρχή στο νέο, μεγάλο τους ταξίδι!

«Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε..».

 

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon