Αρχική » Δραστηριότητες » Επισκέψεις » – ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠ/ΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

– ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠ/ΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ημερήσια εκπαιδευτικής εκδρομής όλων των τάξεων του σχολείου, στα Ιωάννινα (στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη, στο Μουσείο αργυροτεχνίας & στο Φρούριο των Ιωαννίνων) , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/06/2023.

Επισκεφτήκαμε Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη το οποίο είναι ίσως το πιο γνωστό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στη χώρα μας. Βρίσκεται στο χωριό Μπιζάνι στα Γιάννενα. Εδώ σκοπός του καλλιτέχνη ήταν να αναπαραστήσει ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε φυσικό μέγεθος μέσα στο μουσείο. Με δικές του ιδέες, μελέτες και πολλή προσωπική εργασία, έφτιαξε χώρους και ανθρώπους, για να βοηθήσει τον θεατή να βιώσει γεγονότα του παρελθόντος.  Το Μουσείο φιλοξενεί περίπου 150 κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε Το κάστρο των Ιωαννίνων που είναι το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα και σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις μπει σε χρονομηχανή μόλις διαβείς την μεγάλη πύλη του.

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας το οποίο βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα στο δυτικό προμαχώνα της νοτιανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ). Πρόκειται για μουσείο θεματικό, αφού πραγματεύεται την τεχνολογία της αργυροχοΐας κατά την προβιομηχανική περίοδο, αλλά ταυτόχρονα  και μουσείο περιφερειακό, αφού εστιάζει κυρίως στην ιστορία της αργυροχοΐας στην περιοχή της Ηπείρου.

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon