Αρχική » Νέα - Δραστηριότητες » Β΄ Τάξη » – ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Β, Γ & Δ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΠΕΑ ΈΔΕΣΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΈΔΕΣΣΑΣ.

– ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Β, Γ & Δ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΠΕΑ ΈΔΕΣΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΈΔΕΣΣΑΣ.

Εκπ/κή επίσκεψη πραγματοποίησαν οι  Β, Γ & Δ τάξεις του σχολείου μας στο ΚΕΠΕΑ Έδεσσας – Γιαννιτσών.  Μιλήσαμε για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, παίξαμε τον «εκατομμυριούχο». Γνωρίσαμε τα μουσικά όργανα της μπάντας των απορριμματοφόρων όλα φτιαγμένα από απορρίμματα. Δοκιμάσαμε τους ήχους που παράγει το κάθε όργανο και στη συνέχεια βγήκαμε στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού με τα μουσικά μας όργανα και συνοδέψαμε τους ήχους του νερού με διαφορετικά ρυθμικά σχήματα και σε διαφορετική ένταση. κατόπιν στον καταρράκτη Κάρανο συνοδέψαμε τον μεγαλειώδη ήχο του καταρράκτη. Τέλος η μπάντα των απορριμματοφόρων, επέστρεψε στον αλευρόμυλο Σαλαμπάση όπου συνόδεψε με τραγούδια για το περιβάλλον και όχι μόνο.

Στη Συνέχεια πήγαμε στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας, στις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής όπου μας υποδέχθηκε ο Μαέστρος της, κος Λ. Σαμαράς, μάθαμε για τις Φιλαρμονικές ορχήστρες της Έδεσσας, για τα όργανα της μπάντας, γνωρίσαμε λεπτομερώς αλλά και ακούσαμε τα πνευστά και κρουστά όργανα της ορχήστρας &τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon