Αρχική » Δραστηριότητες » Επισκέψεις » – ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Γ & Ε ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

– ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Γ & Ε ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Την Τετάρτη 15/02/2023 πραγματοποιήθηκε ς εκπ/κή επίσκεψη των Γ& Ε τάξεων στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσ/νίκης & στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Στο Βυζαντινό Μουσείο οι μαθητές αφού τοποθετήθηκαν στο χώρο και στο χρόνο, στη συνέχεια σε ρόλο αρχαιολόγου μελέτησαν και κατέγραψαν αντικείμενα της έκθεσης με σκοπό να κατανοήσουν την εργασία του αρχαιολόγου και να εξοικειωθούν με την παρατήρηση των αντικειμένων και την ερμηνευτική διαδικασία.

Μέσα από την εργασία σε ομάδες και με τη βοήθεια των φύλλων εργασίας τα παιδιά κατανόησαν την αξία της συνεργασίας και ασκούν την κριτική τους σκέψη. Ακόμη, συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες και έτσι καλλιέργησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και απέκτησαν την εμπειρία μιας ευχάριστης και εποικοδομητικής επίσκεψης στο Μουσείο.

Στο Μουσείο των ψευδαισθήσεων οι μαθητές μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα έμαθαν πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη και κατανόησαν γιατί τα μάτια τους βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός τους δεν μπορεί να καταλάβει.

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon