Αρχική » Δραστηριότητες » Επισκέψεις » – ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Γ, Δ, Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΤ 3 & ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

– ΕΚΠ/ΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Γ, Δ, Ε & ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΤ 3 & ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Την Τρίτη 8/11/2022 οι Γ, Δ, Ε& ΣΤ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπ/κή-διδακτική επίσκεψη στη Θεσ/νίκη.

Επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/νίκης, όπου πραγματοποιήσαν το εκπ/κό πρόγραμμα «Η στην αρχαία Θεσ/νίκη τον καιρό της πανδημίας». Αντλώντας έμπνευση από τη σημερινή πανδημία, το πρόγραμμα μετέφερε τα παιδιά στο 165 μΧ., όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη η διαβόητη «Επιδημία των Αντωνίνων». Πήραν μέρος σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ρόλων και ανακάλυψης, με τη βοήθεια καρτών και φωτογραφιών ορισμένων εκθεμάτων του Μουσείου.

 Στη συνέχεια οι Γ & Ε τάξεις με μετέβησαν  στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, όπου ήρθαν σε επαφή με ραδιοφωνικό στούντιο, συνομίλησαν με δημοσιογράφους, και παρακολούθησαν ζωντανά μια εκπομπή.

Τέλος όλες οι τάξεις συναντήθηκαν στο Λευκό Πύργο ο οποίος αποτελεί το μνημείο – σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Περιηγήθηκαν στην έκθεση, που οργανώθηκε από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, όπου παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο όψεις της ιστορίας της Θεσσαλονίκης διαχρονικά, με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη, τα μνημεία και τα θεματικά μουσεία της.

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon