Αρχική » Δραστηριότητες » Επισκέψεις » – ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠ/ΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ & ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

– ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠ/ΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ & ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Την Παρασκευή 3/06/2022 πραγματοποιήθηκε εκπ/κή-διδακτική επίσκεψη όλων των τάξεων του σχολείου μας στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας & στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.

Η Βεργίνα είναι πολύ κοντά στις Αιγές, την τοποθεσία της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας και με τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου (1976-1980) ήρθαν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι. Υπάρχουν πολλά εκθέματα στο μουσείο, αλλά από τα σημαντικότερα και τα πιο γνωστά είναι η χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι, που περιείχε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β´ και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός. Εκτός από τους βασιλικούς τάφους, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, υπάρχουν επίσης το Αρχαίο θέατρο, το Ιερό της Εύκλειας και τα Ανάκτορα.

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο άλσος του Αγίου Νικολάου, το οποίο είναι μάλλον το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Νάουσας & βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χλμ. από τη Νάουσα. Στον Άγιο Νικόλαο, αφού γευματίσαμε, είδαμε την ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τις πηγές του ποταμού Αράπιτσα, μια μικρή τεχνητή λίμνη, με πέστροφες και πάπιες, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, παιδική χαρά, κάναμε βόλτα με το τρενάκι.

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon