Αρχική » Νέα - Δραστηριότητες » Όλες οι τάξεις » «ΠΑΣΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΝΙΣΣΑΣ

«ΠΑΣΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΝΙΣΣΑΣ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, οι κοι Γκίσης Ιωάννης, Καραγκελίδης, Δαμιανός, Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε κος Φανιόπουλος Χριστόδουλος, επισκέφτηκαν το Δημ. .Σχ. Άρνισσας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Πάσα στα θρανία» το οποίο εφαρμόζεται  σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας με την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Ν. Πέλλας για τη διάδοση του ποδοσφαίρου στη χώρα και στα δύο φύλα, αλλά και τις αξίες  τις οποίες υπηρετεί  ο αθλητισμός.

Την 3η σχ. ώρα, όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Στη συνέχεια ο κ. Γκίσης I, καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ, μας τόνισε ότι το ποδόσφαιρο  δεν είναι μόνο ανδρικό άθλημα και μπορεί να διασκεδάσει με αυτό οποιαδήποτε ηλικία. Επίσης μας πληροφόρησε για την ιστορία του ποδοσφαίρου, τις αξίες του και το πώς μπορούμε να γίνουμε καλοί ποδοσφαιριστές- αθλητές. Ακόμη πληροφορηθήκαμε για τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθούν οι μικροί ποδοσφαιριστές αλλά και για την ανάγκη να τερματιστεί  η βία στα γήπεδα.

Πριν αναχωρήσουν από το σχολείο, πρόσφεραν στη σχολική κοινότητα δύο μπάλες του παγκοσμίου κυπέλλου 2018, μία φανέλα με το νούμερο 17 ενός ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας του  EURO 2004 κι ένα λεύκωμα με την ιστορία της ΕΠΟ από το 1926-2011. Ατομικά πρόσφεραν στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης μια φανέλα με το όνομα του προγράμματος και ένα φυλλάδιο με όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Τα παιδιά πέρασαν δημιουργικά τον χρόνο τους μαθαίνοντας για τους κανόνες του ποδοσφαίρου, για τον σεβασμό που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους αντιπάλους  και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων για συμμετοχή στο άθλημα , ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία και ιδιαιτερότητα.

 

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Γ. Σαμαράς- Ε. Πισλίνα ? Γ. Μιχαηλίδης

 

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon