Αρχική » Χωρίς κατηγορία » – ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – 10/05/2021

– ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – 10/05/2021

Αγαπητοί γονείς,

Με την επάνοδο των μαθητών τη Δευτέρα στο σχολείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι εξακολουθούν να εφαρμόζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας όπως:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων και
  • η έναρξη της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού τεστ κάθε Κυριακή και Τετάρτη βράδυ.

Την Τετάρτη οι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν το 2ο self – test από τα Φαρμακεία και την Πέμπτη να έρθουν με τη νέα, 2η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος στο σχολείο.

Μετά τη διενέργεια του τεστ οφείλετε να δηλώσετε με τους κωδικούς του TAXIS στη σελίδα http://self-testing.gov.gr  και στο «Σχολική Κάρτα για Covid -19» το αποτέλεσμα ανεξάρτητα από το είδος του. Σε κάθε περίπτωση εκτυπώνετε ή αντιγράφετε μετά τη δήλωση του αποτελέσματος τη σχολική κάρτα που εμφανίζεται στην οθόνη σας και οπωσδήποτε την υπογράφετε.

  • Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό: ο/η μαθητής/τρια επιδεικνύει απλώς (δεν παραδίδει) τη σχολική κάρτα στην είσοδο του σχολείου στους εφημερεύοντες εκπ/κούς και θα τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού τεστ σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τη Δ/νση του Σχολείου. Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.
  • Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό: ενημερώνετε άμεσα το σχολείο, ώστε να γίνουν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες βάσει πρωτοκόλλου. Ο/Η μαθητής/τρια απευθύνεται σε νοσοκομείο εντός 24 ωρών για την πιστοποίηση του αποτελέσματος. Μέχρι να μεταβεί στη δημόσια δομή, ο διαγνωσθείς/είσα θετικός/ή μαθητής/τρια και οι οικείοι του παραμένουν σε κατ’ οίκο περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στο σχολείο, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση. Ακόμα, αν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού τεστ είναι αρνητικό αλλά ο/η μαθητής/τρια έχει έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και βρίσκεται ό ίδιος/α ή η οικογένεια του/της σε καραντίνα ή αναμένει το αποτέλεσμα εξέτασης για τον κορωνοϊό, παραμένει το σπίτι του/της μέχρι την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων. Για τη δικαιολόγηση των απουσιών των παραπάνω περιπτώσεων είναι απαραίτητο το επίσημο παραστατικό του ΕΟΔΥ.

Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το σχολείο εάν σας απασχολεί οποιοδήποτε θέμα.

Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon