Αρχική » Χωρίς κατηγορία » – ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

– ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μία ψηφιακή ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στα πρώτα κυκλαδίτικα αγγεία και σκεύη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες η Ε΄, Δ΄ τάξεις και σήμερα η Στ΄, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom και MuseoTek.

Ο Κυκλαδικός πολιτισμός άνθισε στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3η χιλιετία π.Χ.). Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διατηρεί μία από τις σημαντικότερες και πληρέστερες συλλογές κυκλαδικών αρχαιοτήτων στον κόσμο, με αντιπροσωπευτικά δείγματα ειδωλίων και αγγείων, όπλων και εργαλείων, καθώς και κεραμικής όλων των φάσεων της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου. Τα μαρμάρινα ειδώλια αποτελούν τη σημαντικότερη δημιουργία της κυκλαδικής τέχνης και η  πιο χαρακτηριστική δημιουργία του πολιτισμού αυτού είναι η μαρμαρογλυπτική.

Παρά το γεγονός ότι τα μαρμάρινα κυκλαδικά ειδώλια και αγγεία εντυπωσιάζουν σήμερα με τη σχεδόν διάφανη λευκότητα του υλικού τους, γνωρίζουμε ότι οι Κυκλαδίτες αγαπούσαν το χρώμα και το χρησιμοποιούσαν εκτενώς στις δημιουργίες τους, για πρακτικούς ή συμβολικούς λόγους.

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon