Αρχική » Νέα - Δραστηριότητες » Δ΄ Τάξη » – ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ σχ. έτ. 2019-2020 » «Ταξίδι στο διάστημα»

– ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ σχ. έτ. 2019-2020 » «Ταξίδι στο διάστημα»

 

Ταξίδι στο διάστημα

Μία ταινία γυρισμένη με δύο τρόπους(animation και ζωντανά)

Είναι το αποτέλεσμα ενός προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Κινηματογράφος και Εκπαίδευση» που έγινε από την Δ` τάξη του σχολείου μας(Δ.Σ.Άρνισσας) κατά το σχολικό έτος 2019 ? 2020, με τη συνδρομή των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου  της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Ηλία Αβραμίδη και Βασίλη Κάρτα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Παιδαγωγικής – Πρακτική Άσκησης της σχολής τους.

Προηγήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες που αφορούσανQ

  • τη γνωριμία με τους βασικούς συντελεστές μιας  κινηματογραφικής παραγωγής
  • και τα είδη των ταινιών,
  • τη δομή μιας ιστορίας  – σεναρίου[αρχή( χωροχρονικός προσδιορισμός και πρωταγωνιστές), μέση( ξεδίπλωμα της ιστορίας και αντιμετώπιση του προβλήματος), τέλος (μήνυμα της ιστορίας)]
  • τη συγγραφή ιστορίας
  • τον ορισμό της σκηνής, του πλάνου και των διαφορετικών ειδών του
  • τη δημιουργία ενος storyboard

και περιελάμβαναν τη θεωρητική αλλά και την πρακτική διάσταση του θέματος.

Αφού προηγήθηκε η επιλογή , από την πλευρά των μαθητών, του θέματος της ιστορίας, μας βρήκε στο κομβικότερο σημείο του προγράμματος το lockdown και η συνέχεια με τη μορφή σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια αυτής σκεφτήκαμε να οργάνωσουμε μια παραγωγή μιας ταινίας animation. Έτσι, λοιπόν, οι μαθητές, με τον συντονισμό από την πλευράμας, καταπιάστηκαν με την εκπόνηση της κεντρικής ιδέας και των σκηνών της ιστορίας, τη συγγραφή του σεναρίου και τον σχεδιασμό των σκηνών, αλλά και των χαρακτήρων της ιστορίας. Στη συνέχεια έγινε η διανομή των ρόλων κατόπιν πρότασης των σεναριογράφων, που έγινε αποδεκτή από όλους.

Επιστρέφοντας στο σχολείο(μετά το τέλος της καραντίνας) προχωρήσαμε στις ηχογραφήσεις των διαλόγων στην αυλή του σχολείου. Ύστερα σκεφτήκαμε, πως θα μπορούσαμε, μέσα σε λίγες μέρες, να δοκιμάσουμε να κάνουμε και μια ζωντανή έκδοση ? γύρισμα  της ιστορίας μας. Με απλά υλικά και με τη συνδρομή όλων, ετοιμάστηκαν σκηνικά, κοστούμια και ότι άλλο ήταν απαραίτητο για να ολοκληρωθεί και ζωντανά η ταινία μας. Το μοντάζ όλων αυτών το ανέλαβαν οι φοιτητές μας. ΄

Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματα μιας χρονοβόρας και απαιτητικής, αλλά επίσης ευχάριστης και διασκεδαστικής, προσπάθειας στις οθόνες σας.

Για τους συντονιστές και τους μαθητές της ταινίας, ο δάσκαλος της τάξης Ηλίας Κάρτας.

Ταξίδι στο Διάστημα https://youtu.be/krxEllbMtDM

Anime Trip To Mars https://youtu.be/sw9AMWmUQwg

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon