Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 – 2021

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 – 2021

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του σχολείου μας

Καλή σχολική χρονιά, με ΥΓΕΙΑ.

Για ο καθιερωμένος αγιασμός με την έναρξη του σχολικού έτους για τις σχολικές μονάδες του ν. Πέλλας, προγραμματίστηκε να γίνει  την Πέμπτη 17/9/2020. Επειδή όμως λόγω εορτής η λειτουργία θα τελειώσει αργά, μετά από συνεννόηση με τον εφημέριο, ο αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας, θα γίνει την επόμενη ημέρα ( Παρασκευή 18/9/2020).

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής μας επιβάλλουν πρώτα από όλα σύνεση, σοβαρότητα και ψυχραιμία στην οργάνωση. Έτσι, το οργανωτικό πλαίσιο των ημερών περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Την Πέμπτη 17/9/2020, οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:00΄ακριβώς.

Οι γονείς οι οποίοι θα συνοδεύουν τα παιδιά τους θα τα παραδώσουν στους εφημερεύοντες δασκάλους, οι οποίοι θα βρίσκονται στις δύο εισόδους της αυλής του σχολείου. Στο σχολείο ΔΕΝ εισέρχονται οι γονείς.

Οι μαθητές όλων των τάξεων που θα μπουν στο σχολείο πρέπει να φορούν υποχρεωτικά προστατευτικές μάσκες (κατά προτίμηση υφασμάτινες) για την ατομική τους προστασία, αλλά και για την προστασία των συμμαθητών τους, των δασκάλων τους και των μελών της οικογένειάς τους, όταν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους. Σε όλους τους μαθητές θα δοθεί επιπλέον μία μάσκα και ένα παγουρίνο, δωρεά του κρατικού μηχανισμού προστασίας. Οι μαθητές που αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα τους δεν μπαίνουν στην αυλή και παίρνουν απουσία.

Οι μαθητές/τριες θα γνωρίσουν τους καινούριους  δασκάλους/λες, θα ενημερωθούν στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας και των λοιπών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 και θα πάρουν τα βιβλία τους (γι αυτό πρέπει να έχουν μαζί τους τις τσάντες τους) και θα αποχωρήσουν από το σχολείο περίπου στις 10:30. Οι γονείς τους θα τους παραλάβουν από τις δύο πόρτες εξόδου και δεν θα πρέπει να συνωστίζονται για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης, μετά την αποχώρηση των υπόλοιπων τάξεων στις 10:40? περίπου, στο χώρο των κερκίδων, θα ενημερωθούν από την εκπ/κό της τάξης, για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών τους τις πρώτες μέρες και για να λύσουν τις εύλογες απορίες που θα υπάρχουν στην αρχή αυτού του μοναδικού ταξιδιού που θα ξεκινήσουν οι μικροί μας ήρωες.

Οι γονείς των μαθητών/τριων των υπολοίπων τάξεων θα ενημερωθούν με e- mails τα οποία θα σταλθούν από τους εκπ/κούς των τάξεων και από την ιστοσελίδα του σχολείου σχετικά με τη λειτουργία του πρωινού προγράμματος και για τη λειτουργία του Ολοήμερου. Σας συνιστούμε να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα του σχολείου μας dim-arniss.pel.sch.gr/ για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ανακοινώσεις σε σχέση με τη λειτουργία του.

 

Πέμπτη 17/9/2020
Προσέλευση μαθητών : 09:00
Αναχώρηση : 10:30

 

 

  1. Tην Παρασκευή 18/9/2020 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά. Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 8:10΄ακριβώς. Θα ισχύσουν τα ίδια όπως και την Δευτέρα.

Οι γονείς οι οποίοι θα συνοδεύουν τα παιδιά τους θα τα παραδώσουν στους εφημερεύοντες δασκάλους, οι οποίοι θα βρίσκονται στις δύο εισόδους της αυλής του σχολείου. Στο σχολείο ΔΕΝ εισέρχονται οι γονείς.

Οι μαθητές όλων των τάξεων που θα μπουν στο σχολείο πρέπει να φορούν υποχρεωτικά προστατευτικές μάσκες (κατά προτίμηση υφασμάτινες) για την ατομική τους προστασία, αλλά και για την προστασία των συμμαθητών τους, των δασκάλων τους και των μελών της οικογένειάς τους, όταν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Οι μαθητές/τριες θα μεταβούν άμεσα στις αίθουσες όπου θα τους περιμένουν για να τους υποδεχτούν οι δάσκαλοι/ες τους για την 1η ώρα του ωρολογίου προγράμματος. Θα ακολουθήσει διάλειμμα και?

Στις  9:30 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2020-2021. Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που υπάρχουν, εξαιτίας της λοίμωξης COVID-19, η τελετή του αγιασμού θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου με φυσική παρουσία μόνο των μαθητών της Α΄ τάξης, οι οποίοι θα συνοδεύονται, αυστηρά, από έναν από τους δύο γονείς/κηδεμόνες τους  και αντιπροσωπίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, ενώ οι μαθητές/τριες των υπόλοιπων τάξεων θα μεταβούν άμεσα στις αίθουσες συνοδεία των δάσκαλων τους. Όταν τελειώσει η τελετή, ο ιερέας θα περάσει από κάθε τμήμα και θα ευλογήσει τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια θα εφαρμοστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι μαθητές του πρωινού προγράμματος θα σχολάσουν στις 13:15΄.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

 Οι γονείς τους θα παραλάβουν τους μαθητές από τις δύο πόρτες εξόδου και δεν θα πρέπει να συνωστίζονται για την αποφυγή συγχρωτισμού.

 

Παρασκευή 18/9/2020
Προσέλευση μαθητών : 08:00΄ – 08:10΄
Αναχώρηση πρωινού : 13:15΄
Αναχώρηση ολοήμερου : 15:00΄ & 16:00΄

 

Στις αίθουσες υπάρχουν αντισηπτικά και είναι χρήσιμο να έχουν και τα παιδιά ατομική συσκευασία αντισηπτικού στην τσάντα τους.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους(αίθουσες διδασκαλίας και εσωτερικοί διάδρομοι) για τους μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και για όποιον μπαίνει στο σχολείο και είναι απαραίτητη για την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καλό θα είναι κάθε μαθητής να έχει μαζί του τουλάχιστον τρεις υφασμάτινες μάσκες σε διαφορετικές πλαστικές θήκες. Θα πρέπει επίσης να έχει το παγουρίνο με νερό αφού δεν συνίσταται η χρήση των βρυσών στον προαύλιο χώρο.

Η καθαριότητα των χώρων είναι συνεχής και ενδελεχής, ενώ στις τουαλέτες υπάρχουν σαπουνοθήκες και χαρτί για να πλένουν και να σκουπίζουν οι μαθητές/τριες τα χέρια τους.

 

Τέλος σας υπενθυμίζουμε:

  • την προσκόμιση του ΑΔΥΜ για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής για τους μαθητές της Δ΄ τάξης και για όσους μαθητές της Α΄ δεν το έχουν φέρει ακόμη.
  • Την επικαιροποίηση των e- mails των γονέων, καθώς και τους  αριθμούς των τηλεφώνων επικοινωνίας.
  • Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά αύριο, αν το παιδί σας:

α) βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε καραντίνα ή

β) ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας

 

 

Σχολική βιβλιοθήκη

Η ώρα είναι…

Ο καιρός στην Άρνισσα…

Weather Icon